ponedeljek

Jedilnik, 29. 6. 2015

Tokrat:
 • gobova juha
 • popečen piščančji zrezek
 • polenta
 • dušena bučka in korenček
 • dve solati
 • sladica
GOBOVA JUHA
Najprej sem na mešanici masla in olivnega olja popražila nasekljano šalotko. Dodala sem na kocke narezan korenček in čez čas še zamrznjene gobe (kupljene). Začinila sem s soljo, timijanom, poprom in svežim peteršiljem. Zalila sem z jušno osnovo in skuhala. Na koncu sem dodala še malo gustina in kisle smetane. Tako je bila dobra, da smo jo s kruhom pomazali.

PIŠČANČJI ZREZEK
Belo meso sem solila in popražila na sezamovem olju. Nič posebnega, a je kljub temu bilo okusno.

POLENTA
Ma dolgo je že nismo jedli in je res bil cajt, da si jo privoščimo. Skuhala sem jo po navodilu. Pa pustila en čas stati. Vso smo pojedli, čeprav sem pripravila kar veliko porcijo. 


DUŠENA ZELENJAVA
Na olivnem olju sem popražila šalotko in dodala narezan korenček in ga malo podušila. Dodala sem še narezano bučko in začinila s soljo. Zalivala sem z vodo in dušila. Na koncu sem še žličko kisle smetane not dala. Mnjami.
Pa paše zraven polente, da le-ta ni preveč suha. 

DVE SOLATI
Pripravila sem kar dve solati, in sicer fižolovo in zeleno. Od zadnjič sem še imela stročji fižol, ki sem ga skuhala in pripravila za solato.

Od sosede pa smo dobili zeleno solato, tak da sem tudi malo te pripravila. Pa sva vse zmazala.

SLADICA
Občasno se tudi jaz lotim sladice. Spekla sem jo že dopoldne, pripravila pa sem borovničeve mafine. Delala sem jih po receptu, edino borovnic sem dala več. Moram rečt, da so odlični, še posebej, ko nekaj ur počivajo. 

2 komentarja:

 1. O, danes si pa bila pridna, kar pester jedilnik in bogat, celo sladica. Pohvalno,

  lp, Pika

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Vse je bilo hitro pripravljeno. :)

   Sladico pa smo že zjutraj spekli.

   Izbriši