Danes:
- juha z rezanci
- popečeni kotleti
- ajdova kaša z gobicami
- paradižnikova solata
Kotlete sem potolkla, solila in v ponvi popekla z obeh strani. Čisto enostavno. Bili so fajn okusni in sočni. Pa še za večerjo nam je ostalo. Ne bomo lačni.
AJDOVA KAŠA Z GOBICAMI
Kašo sem skuhala. V ponvi sem popražila narezano mlado čebulo, narezane šampinjone in bučko. Začinila sem s soljo in peteršiljem, ki sem pa ga potem odstranila. K popraženi zelenjavi sem dodala kašo in zalila s sladko smetano. Malo sem še pokuhala in servirala. Odlično.
PARADAJZOVA SOLATA
Kupljen paradižnik (Lušt) sem narezala, dodala sem še narezano mlado čebulo in začinila. Z bučnim oljem, domačim. Oh, domače. ;)
U, tole ja pa konkreten kotlet.Mojemu možeku bi se kar oči zasvetile ko bi tole videl..:)
OdgovoriIzbrišiParadižnikova solata pa ne gre brez bučnega olja, a ne? Pri nas ga kar precej pojemo, prinese mi ga pa sodelavka iz Prlekije...a ti imaš vašega domačega?
Lp, Pika
Kotlet je bil res ogromen; moj dragi se je moral predati in smo ga za večerjo pojedli do konca. ;)
IzbrišiMoj stric ima domače bučno olje. Ta boljše je. Na paradižnikovi solati pa je obvezen.
Lp, Ana