torek

Jedilnik, 2. 6. 2015

Za naju dva:
  • koketi
  • pečen krompir
  • kremna špinača
KOKETI
Danes sem na hitro kosilo pripravila oz. nisem imela časa se ukvarjati, zato sem samo kokete popekla v ponvi. Pa včasih tudi takšne vnaprej pripravljene stvari pašejo. Čeprav, domače je domače.
Sicer pa je moj sinko rekel, da to ni meso, da so to koketi. Oh, deca. :)


PEČEN KROMPIR
Krompir sem obelila, narezala na krhlje in ga samo solila in dolila malo olja. Spekla sem ga v pečici. Odličen je bil. 

KREMNA ŠPINAČA
Spet sem pobrala domačo špinačo, pa še kar nekaj blitve je končno zrastlo, tak da je bila mešanica obojega danes. Sicer sem se namatrala, da sem to oprala. 
Oprano špinačo in blitvo sem blanširala in odcedila. Malo sem še jo stisnila, da je tekočina šla ven, potem pa sem jo narezala na manjše kose.
V loncu sem na maslu popražila moko, zalila sem z mlekom in dolgo mešala, da se je zgostilo in da so grudice razpadle. V to sem dala špinačo in začinila s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Dolila sem še mleka in še malo pokuhala. Odlična.

6 komentarjev:

  1. Sicer dober meni ampak reče se kroketi, ne koketi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kroketi so narejeni iz pire krompirja, panirani in ocvrti. To pa so koketi oz. Nuggets iz Perutnine Ptuj. Ni ravno ista stvar.

      Izbriši
  2. Poišči na netu besedo koket, pa boš vidla da nič ne najde.
    Pravzaprav so to kar si ti nardila pišč. medaljoni perutnine ptuj.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, saj vem. Mi jim doma pravimo koketi, pa ne vem od kod nam ta beseda. Pač lokalna finta. :)

      Izbriši
  3. Saj je simpatičen izraz...koketa...kokoko..kokoška, piščanček...saj se povezuje...:)
    lep dan ti želim pa čakam na novo slikco današnjega kosilia.

    k.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oh, danes pa ne bo nove slikice. Sva se s sinom oba pri babici naročila na kosilo. Bo pa jutri spet. :)

      Lep dan tudi tebi.

      Izbriši