petek

Piščančji zrezki v gobovo-smetanovi omaki in široki rezanci

Danes:
  • zelenjavna juha
  • piščančji zrezki v gobovo-smetanovi omaki
  • široki rezanci
  • solata
ZELENJAVNA JUHA
Nameravala je nastati grahova juha, potem pa se je znašlo v njej še marsikaj drugega, tak da je nekaj med enolončnico in zelenjavno juho nastalo.
Kot prvo sem iz prsne kosti (kupila sem cela prsa, s katerih sem meso zrezala dol) skuhala čisto jušno osnovo (dodala sem še peteršilj, zeleno, luštrek, malo čebulo in začimbe).
V loncu sem na olivnem olju popražila šalotko in dodala grah in narezan korenček (domač). Zalila sem s pripravljeno jušno osnovo in pustila počasi vreti.
Ker je na kosti ostalo še veliko mesa, ki mi ga je bilo škoda zavreči, sem ga narezala in dala nazaj v juho. Potem sem hotela narediti še cmoke iz jajca, moke in masla, kar tudi sem, vendar so bili preveč redki in so razpadli. Aja, pa še malo smetane za kuhanje sem dodala (ker sem jo morala porabiti).
Vsemu navkljub je nastala okusna juha in če bi je bilo še več, bi lahko bila samostojna jed.

PIŠČANČJI ZREZKI V OMAKI & ŠIROKI REZANCI
Tri zrezke sem solila in jih v ponvi popekla z obeh strani. Potem sem vzela ven in dodala narezano šalotko in zmrznjene gobice. Začinila sem s soljo, timijanom in peteršiljem. Malo sem podušila in tudi zalila z jušno osnovo.
Čez čas sem dodala smetano za kuhanje (preveč, ampak morala sem vso porabiti, drugače bi se pokvarila, ker je zdaj en čas ne bom nucala) in v omako dala zrezke, da so se v njej še malo pokuhali.
Široke rezance sem skuhala in odcedila. Iz omake sem vzela zrezke in vanjo dala rezance, da so vpili omako. Odlično, vendar preveč okusa po smetane. Naslednjič ziher manj smetane.

SOLATA
In še zadnjič zeleno-rdeča solata z bučnim oljem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar