Obilno kosilo:
- juha
- pečene perutničke
- bučkini polpeti
- stročji fižol s smetano
- solata
PEČENE PERUTNIČKE
Spekla sem jih v pečici, vendar sem jih potem pustila še v topli pečici, pa so bile malenkost preveč zapečene.
BUČKINI POLPETI
Pripravila sem zmes iz dveh jajc, dveh žlic moke, dveh žlic drobtin, peteršilja, česna, v katero sem vmešala ožete bučke. V ponvi sem segrela olje in vanj z žlico dala nekaj bučkine mase, jo malo potapkala in ocvrla. Odlično.
STROČJI FIŽOL S SMETANO
Domači fižol (z maminega vrta) sem skuhala v slani vodi in odcedila. V posodi sem raztopila malo masla, dodala kislo smetano in premešala ter dala na fižol. Mnjami.
Tudi kumarice mi je dala mama in eno sem danes pripravila v solati.
Ni komentarjev:
Objavite komentar