ponedeljek

Porova juha, popečen piščančji zrezek, pire iz krompirja, zelene in korenčka, maslen brstični ohrovt in regrat

V znamenju krompirja:
  • krompirjevo-porova juha
  • popečen piščančji zrezek
  • pire iz krompirja, zelene in korenčka
  • maslen brstični ohrovt
  • regrat in rdeča pesa
KROMPIRJEVO-POROVA JUHA
Na mešanici masla in olivnega olja sem na hitro popražila na kolobarje narezan por. Dodala sem na kocke narezan krompir, zalila z vodo, solila in skuhala.
Kuhano zelenjavo sem zmiksala s paličnim mešalnikom, dosolila, poprala, vlila not nekaj mleka in servirala. Potresla sem še z drobnjakom in okusna juha je bila perajt.

POPEČEN ZREZEK
Prsi sem narezala na tri zrezke, ki sem jih potolkla in posolila. V ponvi sem jih popekla na sezamovem olju. Zadnje čase delam to meso samo še na tem olju, ker mi je okus bistveno boljši. 

PIRE
Skupaj sem dala kuhat krompir, gomolj zelene in rumen korenček, seveda vse obeljeno in narezano na kocke. Pa v soljeni vodi, se razume.
Kuhano sem odcedila in na grobo pretlačla. Dodala sem na grobo nasekan peteršilj, drobnjak in maslo ter premešala in servirala. 
Meni je bil zelo okusen, boljši kot navadni pire krompir. Mojemu se sicer ni zdelo nič drugače, ampak jaz vem, da je okus bil bolj prefinjen.
Žal pa ne vem jaz tega tako umetelno razstaviti na velikem krožniku, kot to delajo v restavracijah. Raje imam bolj funkcionalno naloženo, da se najem brez ugibanja, kje se zdaj skriva pire in če je sploh kje na krožniku. 

MASLEN BRSTIČNI OHROVT
Naredla sem ga na enak način kot včeraj. Seveda smo ga z veseljem snedli. Maslo le doda tisti poseben žmah. Mnjami.

SOLATA
Za solato sem nam že včeraj nabrala regrat in ga dobro umila. Skuhala sem kar dva krompirja in ga dodala, ker pač tak mora regrat biti pripravljen. Vsaj zame. 

3 komentarji:

  1. Pozdrav! Včeraj sem po naključju zašla na tale blog in zdi se mi fantastičen, pohvale avtorici! Kakšne lepe slike, človek postane kar lačen :) Bom v kratkem gotovo ukradla kakšno idejo za kosilo.
    Imam pa eno vprašanje... Kaj pomeni, da je krompir obeljen? Te besede ne poznam... Hvala za razlago!
    Lp, Tjaša

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tjaša, hvala za lepe besede, to vedno rada preberem:) Ti kar zbiraj ideje, to je namen mojega bloga.
      Obeliti = olupiti. Obeljen krompir je olupljen krompir.

      Lp, Ana

      Izbriši
    2. Zahvaljujem se za razlago in želim še veliko uspešnih kuharskih uric!
      Lp, Tjaša

      Izbriši