Ko se mi da kuhat:
- kurja župa
- pohani šnicl
- vojvodinjin krompir
- bučke s kislo smetano
- popečeni šampinjoni
- regrat
KURJA ŽUPA
V skrinji sem imela še en kos stare kure in sem se odločla to porabit. Dala sem kuhat z veliko zelenjave (čebula, korenček, peteršilj, korenina peteršilja) in začimb. Kuhala sem v enem izmed največjih loncev, ki jih imam, pa še je kljub temu precej mastna juha bila, da sem jo še morala razredčiti.
Ostalo pa je še kar nekaj te juhe, ki jo bom tudi morala še razredčiti, tak da bom imela zdaj zalogo jušne osnove. Razmišljam, da bi jo dala v skrinjo. Hm ...
POHANI ŠNICL
VOJVODINJIN KROMPIR
Z brizgalko (z vrečko) bi morala oblikovati kupčeke, ampak ko sem to vrečko vzela iz predala je imela tak grozen vonj po razpadajoči plastiki, da sem morala takoj dati stran. To že ni prišlo v poštev.
Potem sem pa vzela eno navadno vrečko za zamrzovanje, not nadelaval krompir in na enem vogalu naredila majhno luknjico. Skozi njo sem potem brizgala krompir in delala kupčeke.
Estetika sicer ni moja jaka strana, kar se vidi tudi na končnih izdelkih, a jaz še vedno zagovarjam teorijo, da je okus boljši od izgleda.
Da dokončam, rumenjak sem zmešala z žlico mleka in s tem premazala kupčeke. Dala sem jih pečt za približno 15 minut. Mnjami.
ZELENJAVNE PRILOGE
Šampinjone sem narezala na četrtine in jih v ponvi na hitro popražla z vseh strani. Začnila sem jih samo s soljo.
Korenček z juhe sem tudi servirala zraven glavne jedi kot zelenjavno prilogo.
Že včeraj sem si na dvorišču nabrala regrat. Hotela sem ga naredit s krompirjem, a sem si pozabla kuhan krompir dati na stran. Potem ko sem že vsega pretlačla, sem se zmislila. Zato sem pa česen dodala, pa je glih tak dobro blo.
Samo nasvet, drugič dunajce pohaj v olju, ne v pečici, ker pridejo preveč izsušeni.
OdgovoriIzbrišiDrugače pa super jedilnik.
Pika
Saj vem, da so v olju ali masti pohani šnicli boljši. Ampak meni so tudi ti v pečici pripravljeni dobri. Je pa res, da mora biti dober kos mesa.
Izbriši