ponedeljek

Jedilnik, 23. 3. 2015

Ko se mi ne da:
  • juha (sem jo naprosila pri babici)
  • piščančji koketi
  • pečen krompir
  • popečena bučka
  • kuhan brokoli
  • stročji fižol v solati
PIŠČANČJI KOKETI
Danes se mi res ni dalo nekaj posebnega ustvarjati, zato sem taščo prosila, če nam lahko da juho za nas tri.
Za glavno jed sem v ponvi spekla kar piščančje kokete, ki so res hitro gotovi. Zraven sem pripravila omakco, in sicer kečap, majonezo in nasekljano čebulo sem vkup zmešala. Mnjami.

PEČEN KROMPIR 
Krompir sem obelila, narezala na kocke, začinila (sol, peteršilj, čebula, česen, korenček in zaseka) ter dala pečt za tričetrt ure. Odličen je bil.

ZELENJAVNE PRILOGE
V hladilniku sem imela še pol bučke in pol brokolija. Bučko sem obelila in narezala na rezine, ki sem jih posolila in popekla na olivnem olju. Potem sem jih dala v alu folijo, zraven dodala nasekljan česen in pustila stati.
Brokoli sem narezala na cvetove in jih skuhala v slani vodi. Potem sem jih odcedila in servirala. Pa nič drugega. 

SOLATA
Iz zamrzovalne skrinje sem vzela še predzadnjo vrečko stročjega fižola, da sem ga skuhala za solato. Začinila sem s česnom, bučnim oljem, ...

2 komentarja:

  1. Hm, človek bi se kar aboniral pri vas vsak dan na kosilo.
    odličen meni skoraj vsak dan. Lepo in pohvalno.

    Sončy

    OdgovoriIzbriši