torek

Mesni polpeti, pire krompir, korenček v omaki, popečen jajčevec in paradižnikova solata

Super kosilo (je rekel moj dragi):
  • zelenjavna juha
  • mesni polpeti
  • pire krompir
  • korenček v omaki
  • popečen jajčevec
  • paradižnikova solata
ZELENJAVNA JUHA
Ne vem, če je juha ravno pravi izraz, verjetno bi morala reči, kuhana zelenjava. Zmrznjeno zelenjavo sem dala kuhat v slani vodi, dodala pa sem še peteršilj in lovorjev list. Ko sem servirala, pa sem dodala še zlate kroglice in drobnjak. Kljub preprostosti pa je bila zelo okusna.

MESNI POLPETI
V mleto mešano meso sem vmešala popečeno čebulo, strt česen, nasekljan peteršilj, sol, poper, majaron, jajce, nariban sir in kruh namočen v mleko. Dobro sem pregnetla in oblikovala polpete, ki sem jih nadevala na pekač obložen s peki papirjem.
Dala sem pečt za dobre pol ure na 200 stopinj. Vmes sem obrnila, da se je na obeh straneh zapeklo. Odlično. Sicer so malce bolj suhi, zato pa je treba neko omako zraven pripraviti.

PIRE KROMPIR
Krompir sem obelila, narezala in skuhala v slani vodi. Potem sem ga odcedila, dodala maslo, kislo smetano in mleko ter pretlačla. Pač klasični pire krompir.

KORENČEK V OMAKI
Korenček (oranžni in rumeni) sem obelila in naribala na kolobarje. V loncu sem najprej popražila čebulo, potem pa dala korenček, ki sem ga solila in začinila s timijanom. Dodala sem še vejico peteršilja in zalila z vodo ter dušila. Na koncu sem vmešala še žličko kisle smetane. Superca.

POPEČEN JAJČEVEC
Tako kot včeraj sem jajčevec najprej narezala na rezine in ga solila. Potem sem ga popekla na olivnem olju. Dala sem na alu folijo, vmes potresla nasekljan česen in peteršilj ter zavila. 

PARADIŽNIKOVA SOLATA
Češnjev paradižnik, paprika, čebula in popečen sir za žar. Začinjeno pa z bučnim oljem, balzamičnim kisom in soljo.

2 komentarja:

  1. Oooo, tole pa je bilo "orng" kosilo.Vse od A do Ž izgleda odlično in verjamem da je bilo tudi dobro.
    Lp, Pika

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je bilo dobro, pa tak dosti tudi ni bilo. :)

      Lp, Ana

      Izbriši