petek

Jedilnik, 28. 11. 2014

Petkovo kosilo:
  • krvavica
  • kisla repa
  • ajdovi žganci
KAŠNICA
Prejšnji vikend smo imeli doma koline in s(m)o delali tudi kašnice. Glavni so bili že moji nečaki, odrasli pa so samo poskrbeli za pravilna razmerja vseh sestavin in špaljenje. 
Eno kašnico sem danes spekla in je bila res slastna. Domače je le domače.

KISLA REPA
Repo sem skuhala; začinla sem jo z malo soli, popra in lovorjevim listom. Na koncu sem naredla podmet iz kisle smetane in Gustina. Mnjami.

AJDOVI ŽGANCI
Spet sem skuhala žgance, tokrat so mi celo uspeli. Začinla pa sem jih s popraženo zaseko in čebulo. 

2 komentarja:

  1. Ali polnite z ajdovo kašo?

    Drugače pa ena takšna hvaležna, iz domačih rovt, hrana. Vedno znova jo imam rad na krožniku in vedno znova me nostalgično potegne v začeteke prejšnega stoletja...wunderschön

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, naše kašnice so mešanica ajdove kaše, riža, krvi, ocvirkov in začimb.

      Izbriši