petek

Jedilnik, 21. 11. 2014

Bolj domače:
  • juha s cvetačo in zlatimi kroglicami
  • pečenica in krvavica
  • pražen krompir
  • kisla repa
PEČENICA IN KRVAVICA
Imela sem eno kašnico, ki sem jo spekla in dala na pol. Pa en par pečenice sem kupila, ki sem jo najprej malo pokuhala, potem pa zraven kašnice spekla. Mmm, oboje je bilo dobro.

PRAŽEN KROMPIR
Krompir sem najprej skuhala, ga obelila in narezala. V ponvi sem popražila por, dodala strt česen in krompir. Malo sem solila in zalila z malo jušne osnove ter popražila.

KISLA REPA
Repo sem umila, da ne bi bila prekisla, jo dala v lonec in zalila z nekaj jušne osnove. Skuhala sem jo, proti koncu pa sem jo zgostila z gustinom in kislo smetano. Mnjami.

Ni komentarjev:

Objavite komentar