petek

Jedilnik, 14. 11. 2014

Danes:
  • juha
  • marinirani kare
  • pečena hokaido bučka
  • riž
  • solata
JUHA
Malo juhe pač mora biti.

MARINIRANI KARE
Kareje sem malo potolkla in dala v marinado (gorčica, sojina omaka, med) za dve uri. Potem sem jih premazala še z olivnim oljem in dala v vročo ponev, da so se popekli. Zelo so bili okusni.

PEČENA BUČKA
Pol hokaido bučke sem dobro umila in odstranila semena. Narezala sem jo na krhlje in dala v keramični pekač. Začinila sem s soljo, muškatnim oreščkom in olivnim oljem. Pekla sem pol ure na 180 stopinjah. Zelo slastno.

RIŽ
Sem se bala, da bo samo bučka premalo, pa sem raje še malenkost riža zraven skuhala. Ravno dovolj, da smo se dobro najedli.

SOLATA
Zelena gentile solata.

4 komentarji:

  1. HAHA, joooooooj so to naključja.
    Mi pa včeraj hokaidko + kurje bremze + zelenjava iz pečice.
    Tudi uživali.

    Vse dobro vam želim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ta buča mi je res ful dobra, bom še ziher kdaj posegla po njej. Še posebej pečena mi je bila slastna. Pa ta muškatni orešček gor...mnjami.

      Tudi vam/tebi želim vse dobro.

      Izbriši
  2. TOČNO TAKO!! In pol, pazi to, draga KUHARCA, včeraj še JAMIE AT HOME posveti celotno oddajo BUČAM in ITAK DA, naredi tudi TOČNO to kar mi2. Easy bizy razkosa, sol, poper in HOPA v krušno. On je pol dal pečeno račko, vi kare, mi pa kurjo bremzo. :D
    Volk sit, koza cela ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mmmm, oh pečena račka. To bi pa jaz tudi jedla..... :)

      Izbriši