sreda

Jedilnik, 9. 10. 2013

Spet za 3:
  • porova juha
  • popečen piščančji zrezek
  • pregrešna melancana
  • zeljna solata
POROVA JUHA
Imam kar še nekaj pora na vrtu, pa sem ga nekaj porabila za današnjo juho. Sicer moj je taki shirani videt; mamin pa je tak fajn debeli. Ampak njen vrt je sončen, naš pa bolj senčen. Se takoj pozna.
Uporabila sem kar šest ali sedem porov in en krompir. Por sem očistila in narezala na manjše kolobarje; krompir sem obelila in ga narezala na manjše kocke. 
V piskru sem segrela olivno olje in na njem na hitro popražila por in krompir. Zalila sem z vodo in, ko je zavrelo, dodala še pol zelenjavne jušne kocke.
Ko je bilo kuhano, sem pretlačla s tlačilko za pire. Ni se mi dalo paličnega mešalnika ven vlačit, pa še dete mi je bolj nemirno spalo in ga nisem hotela s hrupom zbudit. Dolila sem še malo mleka in poprala. Bila je odlična.

POPEČEN ZREZEK
Prsi sem narezala na zrezke in jih začinila (sol, poper, vegeta) in jih popekla na olivnem olju. Čisto preprosto in hitro pripravljeno. Pa še okusno.

PREGREŠNA MELANCANA
Danes pa sem se namatrala, da sem ta lubi jajčevec kupla. V Šparu ga namreč niso imeli, v Tušu tudi ne, v Hoferju sem ga dobila in potem sem še ugotovila, da sem pozabila sir kupit in sem morala se ustaviti še pri Mercatorju. Tako sem danes vse naše trgovine oblaufala; noga me je na koncu že tak bolela, da sem bila zelo vesela, ko sva končno prišla domov. 
Jajčevec sem doma obelila in ga po dolgem narezala na tanjše rezine, ki sem jih solila. Čez čas, ko je spustil vodo, sem rezine malo popivnala s papirnato brisačo, in jih popekla v ponvi. Na olivnem olju. Pustila sem jih stati, da so se malo ohladila.
V vmesnem času sem pripravila nadev. Zmešala sem skuto, kislo smetano, suh čili, svež peteršilj in drobnjak. Na vsako rezino sem dala žličko nadeva in zrolala. Rolice/zvitke sem dala na jena posodo in preko naribala sir. Potem pa sem samo še spekla v pečici (180 stopinj, cca 10 min). Potem pa sva samo še uživala.

ZELJNA SOLATA
Čeprav nimam rada zeljne solate, se mi je danes tako zluštala, da sem jo morala pripraviti. Pol zeljne glave sem na drobno narezala in jo solila, da se je malo omehčalo. Potem sem zelje fajn ožela. Dodala sem rjavi fižol s konzerve, poper, bučno olje, kis in vodo. Pasala je.

Ni komentarjev:

Objavite komentar