ponedeljek

Jedilnik, 21. 10. 2013

Italian pasta day:
  • juha
  • testenine s piščančjim mesom
  • solata
JUHA
Ker je včeraj bilo prvo vprašanje, kje pa je juha, sem jo danes seveda skuhala. Domačo piščančjo sem naredila. Zasipala pa sem z domačimi (maminimi) rezanci. Dobra je bila. Vsi trije smo jo radi jedli.

TESTENINE S PIŠČANČJIM MESOM
Moj dragi je bil poleti na krajšem izletu v Italiji in mi je prinesel pisane testenine za darilo. Kak je lepo, ko se tudi na mene spomni.
Conchiglie oz. školjke so štireh okusov: kurkuma, špinača, rdeča pesa in sipino črnilo. Čisto iskreno povedano, se mi po okusu ne zdi, da se kaj dosti razlikujejo, a po videzu pa so zelo simpatične.
Testenine sem skuhala po navodilih v slani vodi. V vmesnem času sem pripravila piščančjo omako. V ponvi sem najprej na olivnem olju popražila nasekljano šalotko, ki sem jo potem dala na krožniček. Pol piščančjih prsi sem narezala na kocke in solila, poprala ter vegetala. To sem potem v ponvi popražila in začinila še z domačim rožmarinom. 
Popraženo meso sem vzela iz ponve in naredila omako. Hotel sem sicer narediti omako s sladke smetane, a je bila žal pokvarjena, ko sem jo odprla. Zaradi tega sem morala narediti s kislo smetano. Smetano sem malo zamešala z vodo in malenkost Gustina. To sem vlila v ponev in ponovno dodala meso ter premešala. Nazadnje pa sem dodala še svež peteršilj.
Odcejene testenine sem servirala na krožnik, preko dodala malo mesa in potrosila s popraženo šalotko. Slastno.

SOLATA
Kupila sem gentile solato, ker je baje tokrat slovenskega porekla. Bila je tak fajn mehka in hrustljava. Na srečo še jo imam za 2x. Zraven pa sem naribala še malo črne redkvice. Dobra kombinacija. Začinila pa sem z bučnim oljem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar