Italian pasta day:
- juha
- testenine s piščančjim mesom
- solata
JUHA
TESTENINE S PIŠČANČJIM MESOM
Conchiglie oz. školjke so štireh okusov: kurkuma, špinača, rdeča pesa in sipino črnilo. Čisto iskreno povedano, se mi po okusu ne zdi, da se kaj dosti razlikujejo, a po videzu pa so zelo simpatične.
Popraženo meso sem vzela iz ponve in naredila omako. Hotel sem sicer narediti omako s sladke smetane, a je bila žal pokvarjena, ko sem jo odprla. Zaradi tega sem morala narediti s kislo smetano. Smetano sem malo zamešala z vodo in malenkost Gustina. To sem vlila v ponev in ponovno dodala meso ter premešala. Nazadnje pa sem dodala še svež peteršilj.
Odcejene testenine sem servirala na krožnik, preko dodala malo mesa in potrosila s popraženo šalotko. Slastno.
SOLATA
Kupila sem gentile solato, ker je baje tokrat slovenskega porekla. Bila je tak fajn mehka in hrustljava. Na srečo še jo imam za 2x. Zraven pa sem naribala še malo črne redkvice. Dobra kombinacija. Začinila pa sem z bučnim oljem.
Ni komentarjev:
Objavite komentar