sobota

Jedilnik, 26. 10. 2013

Obilno sobotno kosilo:
  • juha
  • pečena rebra
  • riž
  • kuhana zelenjava
  • solata
JUHA
Danes sem izbrala kar na izi varianto, kar pomeni, da sem dala kuhat eno govejo jušno kocko. Dodala sem še malo korenčka, na koncu pa zlate kroglice. No ja, lahko bi bilo kaj boljšega.

PEČENA REBRA
Rebra s kožo sem najprej zarezala po koži, da sem naredila križ-kraž vzorec. Meso sem dobro solila, poprala, v zareze pa sem nadevala rožmarin. To sem postavila v hladilnik za kakšnih 20 minut. Prižgala sem pečico na 200 stopinj, potem pa sem šla na vrt. 
Moj dragi (sem ga angažirala naj se še on malo kulinarično udejstvuje) je meso preložil na pekač, prelil z olivnim oljem in v pekač nalil vodo. To je dal v pečico.
Ko smo prišli nazaj notri, sem občasno še malo polila z vodo; peklo pa se je 70 minut. Glih fajn so bila pečena, pa omakica se je fajn naredila. Zelo dobro.

RIŽ
Jaz sem dala kuhat riž, in sicer imam mešanico belega in rjavega riža. Pač skuham po navodilih v slani vodi. Dobro je pasal zraven pečenih reberc.

KUHANA ZELENJAVA
Na vrtu sem utrgala še zadnjo cvetačo, prav tako sem pobrala nekaj brstičnega ohrovta. Zelenjavo sem očistila in jo dala kar skupaj kuhat v slano vodo. Počasi je vrelo približno 10 minut; ni se mi razkuhala. Sicer je bila porcija kar ogromna, a zelo okusna.

SOLATA
Še nekaj včerajšnje kupljene solate sem imela. Zraven pa sem narezala še en moj paradižnik, ki se je končno zazoril. Trije mali so še ostali zeleni. Čakamo...
Ker pa je bil danes res tako topel, sončni dan, paše zraven ena sončna pesem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar