sobota

Krompirjev golaž

Tokrat:
  • krompirjev golaž
KROMPIRJEV GOLAŽ
Poleti baje glih ni čas za golaže, ampak včasih pa prav paše. Pa še posode ni dosti umazane, ko se vse v istem piskru kuha. :)
Kot prvo sem eno nasekljano čebulo popražila in nato še podušila. S tlačilcem za pire pa sem jo še pretlačla, da se fajn razdrobi. Dodala sem na kocke narezan krompir in zalila z govejo jušno osnovo. Dodala sem samo še timijan in mleto rdečo papriko.
Počasi je en čas vrelo, nato pa sem dodala še na rezine narezano kranjsko klobaso in pustila še malo kuhati. Čisto, čisto na koncu pa sem dodala še malenkost gustina za zgostitev. Odlično je bilo. 

2 komentarja:

  1. Predlog. Naslednjič namesto gustina, poberi iz lonca nekaj krompirja in ga s tlačilko pretlači v pire in vrni v lonec. Moji imajo raje tako kot z gustinom ali moko. Mogoče bo tudi vam všeč.
    Sicer imaš pa odlične ideje za kosila. Priznam, da velikokrat plonkam. :-D.
    lp Julija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobra ideja glede krompirja. Sama se ne bi spomnila na to. Moja mama vedno uporablja moko za zgostitev, potem pa sem se jaz tudi tako naučila, edino z gustinom sem zamenjala. Sicer pa, saj veš kaj pravijo o navadah in železni srajci. ;)
      Hvala; ti kar plonkaj. ;)

      Izbriši