nedelja

Ocvrt piščančji zrezek, riž in dušena blitva

Konec dopustovanja:
  • paradižnikova juha
  • pohan piščančji zrezek
  • riž
  • dušena blitva
  • paradajzova solata
PARADIŽNIKOVA JUHA
Ob prihodu domov z dopusta me je na vrtu čakalo precej zrelega in slastnega paradižnika. Ker ga itak ne bi mogli toliko pojesti, sem se odločila pripraviti paradižnikovo omako za ozimnico. 
Skuhala sem si jušno osnovo, ki sem jo precedila in ji dodala že pripravljeno paradižnikovo omako. Juho sem še precedila, da ni bilo v njej semen, nato pa jo servirala. Pa da ne bi bila tak redka, smo si dodali še zlate kroglice.
Juha je bila dobra, omaka pa je tudi uspela. Sem jo že nalila v posodice, zdaj pa samo še čakam, da se ohladijo in jih dam v zamrzovalnik.

POHAN ZREZEK
Hotela sem naredit puranji zrezek, a ni bilo več za dobit puranjega mesa. No, pa piščančje torej, saj je to vse podobno.
Meso sem solila in spanirala (moka, jajce, drobtine) ter ocvrla v vročem olju. Prav pasalo mi je danes pohanje. Res.

DUŠENA BLITVA
Tudi blitva se je fajn razrasla, ko smo bili odsotni, zato sem je nekaj porezala in pripravila za kosilo. Liste sem dobro umila in odrezala kocene. 
V loncu sem zavrela slano vodo in v njej skuhala najprej kocene, ki so bolj trdi, zato sem jih malo dlje pokuhala. Vzela sem jih ven, nato pa dodala še narezane liste, da sem jih tudi malo pokuhala. Odcedila sem.
V ponvi sem na olivnem olju malo podušila blanširano blitvo, dodala pa sem ji še strt česen. Bila je zelo dobra, a nam je še precej ostalo. Prav tako mi je ostalo še nekaj riža in razmišljam, da bom jutri iz tega pripravila polpete. 

SOLATA
Ker je paradajza v izobilju, sem ga pripravila še v solati.

2 komentarja:

  1. https://www.spar.si/sl_SI/recepti-in-prehrana/sadje-in-zelenjava0/zelenjava/zelenjava

    http://med.over.net/forum5/read.php?151,3083433

    OdgovoriIzbriši
  2. mmm, spet odlično kosilo, prav zame bi bilo....

    Lp, Pika

    OdgovoriIzbriši