torek

Jedilnik, 6. 5. 2014

Danes:
  • juha
  • rezanci s svinjino in ananasom
  • solata
JUHA
Juha je od včeraj, danes sem v njej skuhala še korenček. Ponovno smo si pa zasipali z zlatimi kroglicami. Morala bi se lotiti rezancev, pa me je malo strah...

REZANCI S SVINJINO IN ANANASOM
Najprej sem se lotila priprave omake, ki bi naj bila kao po vzoru kitajske kuhinje, a se že z letala vidi, da temu ni tako. 
Torej, na šalotki sem popražila na koščke narezano sv. meso. In ker vem, da to meso noče biti takoj mehko, sem ga seveda dušila. Začinila sem ga z malo soli in sojine omake. Čez en cajt sem dodala narezan por in nasekljan ingver. Velik kos ingverja. A ste vedeli, da ima ingver zelo močen okus? Še posebej kadar ga daš preveč v omako. Kot sem naredila jaz. Najine borbončice niso navajene tega močnega okusa. Malemu niti za probati nisem dala (še dobro, da je prespal kosilo).
Ok, zdaj sem malo zašla. Aha, ingver. No, da dokončam. Proti koncu sem dodala še ananas s kompota. Sok sem zmešala s kečapom in ga vlila k mesu; nekaj koščkov ananasa pa sem prav tako dodala k mesu. Malo sem še popražila/podušila.
V vmesnem času sem skuhala kitajske jajčne rezance, ki sem jih seveda odcedila. Narezala sem jih tudi na manjše kose in vrgla v omako.
Jed, je bila okusna, a za najin okus je bila premočna.

SOLATA
Še vedno domača, čeprav sem se je zdaj že malo navolila. Razmišljam, da bi si jutri nekaj drugega omislila.

2 komentarja:

  1. :D ... si me pa prav nasmejala. Drugače me je pa ta omaka kar zamikala ... jo moram enkrat narediti ... z majhnim koščkom ingverja ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, res majhnim oz. odvisno od okusa. Midva nisva preveč navdušena nad močnimi okusi, zato sva se kar malo mantrala pri kosilu. ;)
      Omaka pa je meni res dobra. Jaz imam rada sadno-mesne kombinacije.

      Izbriši