četrtek

Jedilnik, 27. 2. 2014

Kaki lepi dan:
  • juha
  • pleskavice
  • pomfri
  • regrat
JUHA
Juho sem imela od včeraj, danes sem v njej skuhal korenček in brokoli. Zasipali pa smo si z zlatimi kroglicami.

PLESKAVICE
Naredila sem domače, tako kot že enkrat za hamburger. Kupla sem mleto mešano meso. Doma sem najprej popražla na drobno narezano čebulo in en strok strtega česna. To sem dala v posodo, zraven pa še surovo meso, svež nasekljan peteršilj, nariban sir, sol, poper in eno surovo jajce. Vse sem dobro premešala in dala počivat v hladilnik.
V ponvi, v kateri sem že pred tem popražla čebulo, sem zdaj popekla še pleskavice. Oblikovala sem jih z roko, s tem, da sem si prej roke s hladno vodo zmočila. Tako se mi meso ni na roke prijemalo. Deluje.

POMFRI
Že zelo dolgo nisem pekla pomfrija, danes pa se mi je res zaluštal. Obelila in narezala sem štiri krompirje, ki sem jih do suhega obrisala. V ponvi sem segrela olje (belo in sezamovo, ker mi je belega zmanjkalo) in na njem spekla pomfri. Naredila sem ga v dveh rundah, potem pa sem krompir še dala na pap. brisačo, da je malo maščobo vpilo. Pa še posolila sem ga. Kak mi je bil dober. 

REGRAT
Tako kot sem že včeraj omenila, je bila danes še druga porcija regrata za solato. Spet sem ga pripravila z jajčko. Jutri pa bo treba spet iti na lov.

4 komentarji:

  1. Vse izgleda okusno ... samo regrat pa zmaga. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. SE PRIDRUŽUJEM!!!! REGRAT über alles...Ko JE, pol JE in takrat se ga MANĐARE,MANĐARE v neomejenih količinah!!!
      Fajn da delaš domače pleskavice in domač pomfrit!! PLOSK,PLOSK

      Izbriši
    2. Regrat je res dober, pa še zastonj je. Sem ugotovila, da so domače pleskavice veliko bolj okusne od kupljenih. Kdo bi si mislil, ha? ;)

      Izbriši