sobota

Mesni polpeti in rižota z zelenjavo

Danes:
  • juha z rezanci
  • mesni polpeti
  • rižota z zelenjavo
  • solata
MESNI POLPETI
Mleto meso (mešano) sem začinila s soljo, poprom, nasekljano mlado čebulo, mladim česnom, čemažem. Dodala sem eno jajce in drobtine ter dobro premešala. Oblikovana sem polpete in jih v ponvi popekla z obeh strani. Odlično.


RIŽOTA Z ZELENJAVO
Seveda sem jo naredla v pečici, ker je the best rižota ever. Najprej sem narezala zelenjavo (šparglji, polovička rdeče paprike, polovica bučke, polovica jajčevca in mlada čebula) in jo v ponvi popražila ter začinila s soljo. Dodala sem riž za rižote. 
Popraženo sem dala v ponev in zalila z jušno osnovo ter dala v vročo pečico. Pekla sem pol ure, vmes pa sem preverila, če je še dovolj tekočine. Meni izvrstna.

SOLATA
Zelena solata in rukola oboje  z domačega vrta. Pa še tri redkvice sem našla in mlad česen sem notri še zrezala. Mmmm, je slastna solatka bila. 

2 komentarja:

  1. Tale tvoja rižota res izgleda okusna in videti je, da se riž sploh ne sprime. Mi lahko prosim poveš kateri riž uporabljaš? Hvala.

    Lp, Pika

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za rižoto vedno uporabljam Spar Premium riž za rižote. http://www.najcena.si/product/124732/spar-premium-riz-carnaroli-200g

      Kadar pa kuham samo riž, pa uporabim tega: https://www.spar.si/sl_SI/spar-znamke/spar_premium/11/07/142.html

      Ta sta mi najboljša.

      Lp, Ana

      Izbriši