četrtek

Jedilnik, 14. 5. 2015

Nekaj podobnega kot včeraj:
  • juha z zlatimi kroglicami
  • pečene perutničke
  • sladki čips
  • kuhan brokoli
  • solata
PEČENE PERUTNIČKE
Perutničke sem prerezala na pol (kot vedno,  da je hitreje pečeno) in jih premešala z marinado. Le-to pa sem naredila iz sojine omake, ostrigine omake, sezamovega olja, gorčice in kečapa. Dala sem na pekač (zraven krompirja) in pekla dobre pol ure na 200 stopinjah. Odlično pečene in izvrstnega okusa.

SLADKI ČIPS & KUHAN BROKOLI
Imela sem še en gomolj sladkega krompirja in sem razmišljala o pireju, vendar sem se odločila izkoristiti pečico (če je že bila v rabi), zato sem ga kar dala pečt. Da bi bilo dovolj, sem zraven narezala še navadni krompir. Pripravila sem ga na enak način kot včeraj, in tudi danes je bil enako dober kot včeraj.
Pa še preostali brokoli sem ponovno skuhala na sopari. Za vitaminčke in barvitost na krožniku.

SOLATA
Zelena solata (z domačega vrta) s koruzo.

2 komentarja:

  1. Mene pa zanima ta marinada za perutke...ali bo v redu če dam samo sojino omako, senf in kečup? Doma nimam niti ostrigine omake niti sezamovega olja. In zdaj ne bi zaradi teh perutničk še to kupovala.

    Hvala in lp
    Pika

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Po mojem bo tudi vredu. Olje lahko tudi kakšno drugo daš, ali pa ga izpustiš. Ostrigine omake pa jaz dam čisto malo, ker je kar precej slana. Zaradi tega perutničk nisem posebej solila.
      Lahko pa dodaš marinadu malo medu, če ti je všeč bolj sladkasti priokus na mesu.
      Drugače pa jaz zelo rada uporabljam sezamovo olje, ko popekam piščančje prsi, ker so mi tako bolj okusne.

      Izbriši