sreda

Jedilnik, 27. 5. 2015

Danes:
  • juha z razžvrkljano jajčko
  • kranjska klobasa
  • zeljne krpice
  • solata
KRANJSKA KLOBASA IN ZELJNE KRPICE
En par kranjske klobase sem dala kuhat. Pojedla sva ga vsaki pol in je bilo čisto dovolj, še skoraj preveč.
Zraven pa sem pripravila zeljne krpice. Mlado zelje, ki sem ga kupila, sem prerezala na pol in eno polovico narezala na kocke. Malo sem ga umila in solila ter pustila en čas, da se je omehčalo.
V ponvi sem popražila narezano mlado čebulo in slanino. Dodala sem zelje in začinila (sol, poper, sladkor). Vmes sem večkrat premešala ter čez čas dodala kuhane jajčne krpice. Zelo dobra jed.

SOLATA
Zelene solate nam je na vrtu zmanjkala. Nekaj mladih sadik raste, ampak je vprašanje, če je ne bodo polži prej požrli, preden bo sploh uspela zrasti.
Za danes pa sem nam kupila eno glavo kitajskega zelja in eno glavo rdečega radiča. Oboje sem na drobno narezala; dovolj pa je še za jutri.
Pripravila sem jogurtov preliv iz navadnega jogurta, kisle smetane, olivnega olja, kopra, bazilike in origana. Pa še malo sem solila solato.

2 komentarja:

  1. Ali se lahko namesto krpic dajo mlinci?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisem še poskusila v tej kombinaciji. Verjetno pa bi ravno tako bilo okusno.

      Izbriši