Slastno kosilo:
- juha z rezanci
- pečene perutničke
- pire iz kolerabe
- zeljne krpice
- solata
PEČENE PERUTNIČKE
PIRE IZ KOLERABE
S paličnim mešalnikom sem zmiksala kolerabo, dodala pa sem še košček masla in po potrebi malo vode. Drugega nisem nič dodajala, da ne bi uničila tega sladkastega kolerabinega okusa. Meni je všeč čimbolj naravna.
ZELJNE KRPICE
V ponvi sem na olju popražila nasekljano mlado čebulo in narezano slanino. Dodala sem zelje in ga popražila. Začinila sem še z malenkost soli, popra in sladkorja.
Jed je bila okusna (logiš) in se je zelo lepo ujela s kolerabo. Sem bila prijetno presenečena.
SOLATA
Enako kot včeraj smo jedli kitajsko zelje in rdeči radič (pa še za jutri imam shranjeno). Tudi tokrat sem naredila enak preliv kot včeraj, edino da sem mu dodala malenkost sladkorja. Pa je bilo dosti boljše.
Te tvoje perutničke vedno izgledajo takoooo slastne....
OdgovoriIzbrišimoram probati tudi jaz dati v tako marinado. jaz jih ponavadi samoo solim, pa niti približno niso tako lepo zapečene.
Kolerabo imam tudi jaz rada, ponavadi jo naredim v omaki s pire krompirejm, je pa to hrana ki je moj možeek ne bi niti "štapom taknio"..:)
Saj veš, moški pa zelenjava...
Lp, Pika
Lp,
Pika
Perutničke so zaradi marinade lepo zapečene, tako, da kar poskusi. Pa kakšno sestavino lahko tudi izpustiš.
IzbrišiMoja dva moška pa kar jesta skorajda vso zelenjavo, ki jo pripravim. Moj treti moški pa je včeraj dobil svojo prvo porcijo zelenjave. :)
Lp, Ana
a imaš še malega sinkota? In blagor tvoji družinici ki ima tako mamico ki tako fino in pridno kuha vsak dan.
OdgovoriIzbrišiPika
Ja, imam dva sina. Ta starejši je star dobri dve leti in pol, ta mlajši pa pet mesecev.
Izbriši