četrtek

Svinjska pečenka, krompir in fižol s smetano, regrat

Danes:
  • sv. pečenka
  • krompir in fižol s smetano
  • regrat
SVINJSKA PEČENKA
Kos mesa sem prelila z marinado (sezamovo olje, sojina omaka, ostrigina omaka, med, strt česen) in dala pečt. Žal sem se prepozno spomnila, bi lahko to že prej naredila, da bi se meso bolj navleklo okusov. Tako to je, ko ne premislim dobro, kaj bom kuhala.
Meso sem dala pečt za dobro uro na 200 stopinj. Vmes sem dolivala vodo, da se ni preveč posušilo in zažgalo (kar se je zgodilo z omako in je bila žal neuporabna). Pa enkrat sem obrnila meso, da se je z obeh strani lepo zapeklo. Odlično.

KROMPIR IN FIŽOL S SMETANO
Krompir sem obelila, ga narezala na rezine in skuhala v slani vodi. Proti koncu sem dodala še zadnji stročji fižol, ki sem ga imela zmrznjenega. Ko je bilo oboje kuhano sem odcedila in presipala v skledo. 
V ponvi sem na zaseki popražila mlado čebulo (še bi lahko več) in dodala kislo smetano, da se je malo pogrela. To sem prelila čez krompir in dobro premešala. Mnjami, dobro je bilo. Super kombinacija.

REGRAT
Spet sem ga nabrala kar doma. Ne bi si mislila, da ga toliko raste, po tej naši mali zelenici, ampak vedno ga naberem dovolj. Pa še ga je. Danes sem mu dodala trdo kuhano jajce in feta sir. Kaj sploh moram še kaj drugega napisat?

2 komentarja:

  1. Kot ponavadi odlično kosilo, spet sline cedim....
    A regrat je še, sem mislila da ga je že konec.

    Lp,
    pika

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ravno danes sem gledala, da je zacvetel. Zdaj pa bomo uživali ob gledanju lepih rumenih cvetov, ko se bomo zunaj igrali. :)

      Lp, Ana

      Izbriši