četrtek

Piščančji file v čemaževi omaki in njoki

Danes:
  • juha z zlatimi kroglicami
  • piščančji file v čemaževi omaki
  • njoki
  • solata
PIŠČANČJI FILE V ČEMAŽEVI OMAKI
File oz. polovico sem narezala na dva zrezka, ju solila in namazala s sezamovim oljem ter ju spekla v vroči ponvi.
Posebej sem naredila čemaževo omako in moram rečti, da sem danes prvič uporabila čemaž. Letos ga imamo na vrtu, nabirat pa ga ne hodim, ker ga ne poznam. 
Liste čemaža sem narezala in jih v vodi na hitro pokuhala. Prelila sem v plastično posodo, dodala sladko smetano in spasirala. Spet sem vlila nazaj v lonec, dodala malo limoninega soka, sol, muškatni orešček in gustin ter še malo pokuhala.
Pripravljeno omako sem vlila v ponev z mesom in še skupaj malo pokuhala. Tak je bilo dobro, da sva s kruhom omako pomazala. Mislim pa, da sem dala preveč smetane, ker je prevladoval okus po njej. 

NJOKI
Za prilogo sem skuhala njoke. Nisem jih uspela takoj odcediti, pa so se mi malo preveč razkuhali. Ma so glih tak bili dobri, pa smo vse pojedli.

SOLATA
Pripravila sem zeleno solato s česnom. Zraven sem nam dala tudi rdečo peso, pa je glih tak pasala k tej jedi.

2 komentarja:

  1. Mmm, odlično izgleda,le omakca se mi zdi malo pretekoča? Ali pa samo izgleda taka. In kakšen okus ima pravzaprav čemaž? Ga še nisem jedla. Pravijo da po česnu?

    Lp, Pika

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Omaka je bolj tekoča, ampak jaz imam raje take omake. Jaz sem tudi zdaj mislim, da drugič komaj jedla čemaž.
      Okus se mi ni zdel poseben, a kot sem že zgoraj napisala, sem preveč smetane vlila v omako in se je bolj čutil okus po smetani kot po čemažu. Ja, mogoče res malo spominja na česen. Dišal je že podobno, ko sem ga rezala.

      Lp, Ana

      Izbriši