ponedeljek

Golaž in polenta

Danes:
  • goveji golaž
  • polenta
GOLAŽ
Eno čebulo sem nasekljala in jo na sv. masti v loncu popražila. Zatem sem jo zalivala z vodo, da se je dušila približno pol urce. Dodala sem na kocke narezano goveje meso in začimbe (timijan, lovorjev list, rdeča paprika, sol). Malo sem popražila oz. podušila, saj je meso spustilo vodo.
Čez čas sem dodala na kocke narezan korenček in zalila z vodo. Vmešala sem še malo paradižnikove mezge in pustila kuhati. Občasno sem premešala in še dolila vode. Proti koncu sem malo probala in ugotovila, kaj še manjka. Dodala sem še poper, majaron, gustin in kislo smetano. Odlično.

POLENTA
Skuhala sem instant polento (kot vedno) in kljub temu, da sem je skuhala ogromno, smo skoraj vse zmazali. Nekaj še je ostalo, pa še tisto je sinko pojedel za večerjo. 

2 komentarja:

  1. Evo spet jaz. Zanima me koliko časa kuhaš golaž da je meso mehko, meni pa se ponavadi ne da cmarit 2 uri in več, zato ga kuham kar v ekonomu. Pa katero meso uporabiš? Eni pravijo da je najboljši bočnik, meni je pa preemasten.

    Pa pri današnjem kosilo mi manjka solata...zmanjkalo? ;)

    Lp, Pika

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz nimam ekonoma, zato ga cmarim kakšni dve uri ziher. Že za čebulo si vzamem čas, da se fajn poduši in potem res razpade.
      Za meso sem ugotovila, da ne sme biti preveč suho, ker potem golaž ni dober, vsaj meni. Ponavadi pogledam kateri kos mesa ima malo masti, da je potem dober okus.
      Solate pa mi nikoli ne jemo zraven golaža, ta kombinacija mi ne paše.

      Lp, Ana

      Izbriši