torek

Jedilnik, 7. 8. 2012

Privoščila sva si:
  • juha
  • sv. zrezki (popečeni)
  • bučkini polpeti
  • grahova omaka
  • paradižnikova solata
JUHA
Čisto navadna; najbolj enostavno za naredit.

SV. ZREZKI
Zrezke sem solila in poprala ter na olju samo popekla z obeh strani.

BUČKINI POLPETI
Bučko je treba naribati na grobo in posoliti, da spusti vodo. Potem jo odcedim in zmešam s peteršiljem, česnom, jajcem in drobtinami, da se lahko polpeti skupaj ostali. Dobri so, pa malo za drugačno obliko priloge.

GRAHOVA OMAKA
Najprej popražim čebulo, nato dodam grah, solim in zalivam z vodo, da se počasi kuha. Ko je gotovo začinim s peteršiljem, dodam vodo (kolikor omake želim) in dodam ali smetano za kuhanje ali kečap ali pa oboje, kakor mi pač paše.

SOLATA
Kot zmeraj:)

Ni komentarjev:

Objavite komentar