nedelja

Ocvrti piščančji zrezek, krompirjevi ponvičniki, gobova omaka in paradižnikova solata

Nedeljsko kosilo:
  • juha
  • pohane piščančje prsi
  • krompirjevi ponvičniki
  • gobova omako
  • paradižnikova solata
JUHA
Kar klasika

PIŠČANČJE PRSI
Potolčene, posoljene, spanirane in ocvrte.

KROMPIRJEVI PONVIČNIKI
Pri teh ponvičnikih je potrebno paziti, da jih začneš delati takoj, ko naribaš krompir, drugače postane krompir malo rjavi. Pa ko enkrat posoliš, spusti vodo. Kljub vsemu pa so dobro ratali in so bili okusni. 
Krompir in eno čebulo naribaš, posoliš, popopraš, dodaš malo moke in razžvrkljano jajce (ali dve, odvisno od količine). Vse dobro premešaš in pečeš na olju. Oblikuješ jih kot male palačinke. 

GOBOVA OMAKA
Uporabim šampinjone (sveže). Najprej popražim malo čebule, nato dodam na rezine narezane šampinjone, dodam sol, vegeto, peteršilj. Mešam in po potrebi zalivam. Na koncu dodam malo več vode in smetano za kuhanje, da nastane fajn omakca.

SOLATA
Paradajz, kaj pa drugega:)

Ni komentarjev:

Objavite komentar