nedelja

Jedilnik, 26. 8. 2012

Spet nekaj sladkastega:

  • juha
  • medena rebra
  • kruhovi cmoki
  • paradižnikova solata


JUHA
Skoraj vsak dan na jedilniku. Včasih je nisem tak rada jedla, zdaj pa mi zelo paše. Kak se okus spreminja z leti:)

MEDENA REBRA
Meni so zelo, zelo dobra. Na koncu so sladka in moram rečt, da je včasih meso boljše, ko ima takšen sladkast okus. Rebra najprej malo pokuham, potem dam na pekač in premažem/zalijem s prelivom (pomarančni sok, vino, sojina omaka, med, strt česen, kečap in gorčica). Občasno obrnem, ponovno premažem in po potrebi zalijem z vodo, v kateri so se rebra kuhala.

KRUHOVI CMOKI
V bistvu naredim rulado; zavijem maso v alu folijo in dam kuhat. Tak je manj packarije in dela. Pa dober način za porabiti stari kruh, ki ga noben več ne bi rad jedel. Recept sem našla na Kulinarični Sloveniji in ga vedno rada uporabim.

PARADIŽNIKOVA SOLATA
Paradižnik z domačega vrta; ta je še boljši:) Dodam papriko in čebulo; za preliv pa uporabim samo sol, bučno olje in vodo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar