petek

Jedilnik, 31. 8. 2012

Nekaj ribjega:
  • paradižnikova juha
  • popražen losos
  • krompir z blitvo
PARADIŽNIKOVA JUHA
Zelo dobro paše, ko je sezona paradižnika. Torej, najprej narežem na koščke paradižnik, čebulo in slanino. V lonec dam malo olja in na njem prepražim čebulo, dodam slanino in potem še paradižnik. Ko spusti vodo, dolijem še več, da začne počasi vret. Po nekaj časa, juho precedim in nato začinim po okusu (sol, bazilika, kečap). Postrežem s kislo smetano in koprom.

POPRAŽEN LOSOS
Zrezkom odstranim kožo in ju posolim. Na olivnem olju popražim z obeh strani. Hitro gotovo, pa še dobro je.

KROMPIR Z BLITVO
Skuham vsako posebej (krompi narezan na kocke in liste blitve) v slani vodi. V skledo dam odcejen krompir in dodam narezano blitvo ter začinim z maslom. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar