nedelja

Jedilnik, 7. 12. 2014

Nedeljsko kosilo:
  • juha z razžvrkljano jajčko
  • pečena rebra
  • pečeno kislo zelje
  • pire krompir
PEČENA REBRA & PEČENO KISLO ZELJE
To sem skuhala oz. spekla skupaj in je bilo zelo slastno. Rebra in kos flama sem dobro nasolila, poprala in natrla s strtim česnom. Dala sem v keramični pekač, nadevala gor nekaj zaseke in pekla 20 minut. 
V vmesnem času sem kislo zelje malo umila in odcedila. V ponvi sem na sv. masti popražila nasekljano čebulo. Dodala sem zelje in premešala. Dodala sem tri lovorjeve liste.
Pekač sem vzela iz pečice in rebra vzela ven. Po dnu sem razprostrla zelje, polila z malenkost jušne osnove in položila gor rebra. Dala sem pečt še za eno uro. Mnjami.

PIRE KROMPIR
Skuhala sem ogromno krompirja in naredla pire, ker ga moj mali obožuje. Pripravila pa sem ga kot po navadi, z mlekom, maslom in kislo smetano. Pa dobro je zraven pasal.

PIŠKOTI
Za sladico pa smo jedli piškote, ki smo jih včeraj popoldne pripravili po tem receptu. Sestavine sem dala na pol, pa še je vedno ogromno nastalo. Sicer sem se malo lovila,  ker smo jih delali čisto prvič, ampak smo pogruntali, kako to gre. Upam, da do naslednjega leta ne pozabim. 

3 komentarji:

  1. Krasni piškotki. Lahko deliš recept z menoj. Pa kje si kupila modelčke, me tudi zanima. Hvala.
    lp Julija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. V mojem zapisu je beseda "receptu" siva. Klikni nanjo in ti bo odprlo stran na Kulinarični Sloveniji. Jaz sem dala polovico sestavin in je ravno prav za nas.
      Modelčke pa sem kupila v Sparu, in sicer plastične, posamezne figure. Imam pa tri različne oblike.

      Izbriši
  2. Hvala. Sem spregledala. lp Julija

    OdgovoriIzbriši