petek

Jedilnik, 12. 12. 2014

Domače kosilo:
  • juha z zlatimi kroglicami in korenčkom
  • domača klobasa
  • kuhan fižol
  • oljovo kislo zelje
DOMAČA KLOBASA
Na kolinah s(m)o naredli tudi domače mesnate klobase. Eno sem danes skuhala za kosilo. Dobre se, a z moj okus je notri preveč kumine. Ampak jaz kumine itak ne jem, tak da mi to itak ni všeč.

KUHAN FIŽOL
Kažolo sem najprej dala namakat za dobro uro, hm, mogoče je bilo kaj več. Potem pa sem jo kuhala skoraj dve uri v slani vodi, da je postala mehka. Začinila sem jo s praženo zaseko.

KISLO ZELJE
Kislo zelje sem odcedila in malo sprala. Dala sem ga v skledo in začinla z bučnim oljem. Mnjami.

3 komentarji:

  1. Samo da je domače!! In telele so božaaaanske (po fotkah sodeč. MLJASK).

    Tudi sam sem včeraj prisostvoval pri svojih prvih kolinah. Hvaležen za izkušnje in ljudi, kateri so me sprejeli.

    Seveda..sem se pridružil, ko je dobra duša pujčeka že odvjugala v nebesa!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res so dobre klobase.
      Koline so en lep domači praznik, je pa tudi zelo naporno delo za vse prisotne. Najboljše pa je prva malica iz svežih jetrc. Si jih bil deležen?

      Izbriši
  2. OFKORS!!! Prvič da sem jedel takolele sveže. To je dokaz da se vedno učimo.
    Skoraj lahko rečem,iz rok v usta.
    Zjutraj je pujček še pridno grundal, nato pa sem jaz prijetno grundal. MMM, njam njam

    OdgovoriIzbriši