Božično kosilo:
- juha z rezanci
- sv. medaljoni v gorčični omaki
- pečen sladki krompir
- popečena bučka
- solata
MEDALJONI V GORČIČNI OMAKI
Za božič sem nam kupila sv. file in sem ga polovico narezala na rezine. Le-te sem solila in v ponvi popekla na obeh straneh. Potem sem zalila z malenkost vina, dodala sojino omako, gorčico in sladko smetano. Dobro sem premešala in pustila nekaj časa stati (pokrito), da se je meso fajn prepojilo okusa. Odlično.
Včeraj sem v Intersparu celo našla sladki krompir in ga kupila. Danes sem ga pripravila v pečici. Narezala sem ga na krhlje, solila in začinila s čilijem ter prelila s sezamovim oljem. Pekla sem dobre pol ure.
Bučko (polovičko) sem obelila in narezala na kolobarje. V ponvi sem jih na olivnem olju popekla in samo solila.
SOLATA
Zelena solata z veliko koruze.
Ni komentarjev:
Objavite komentar