četrtek

Jedilnik, 4. 12. 2014

Danes:
  • juha z rezanci
  • sv. zrezek v sataraš omaki
  • polenta
  • rdeča pesa
ZREZEK V SATARAŠ OMAKI
Zrezke (ribica) sem potolkla in posolila. Potem sem jih v vroči ponvi na olju popekla z obeh strani in vzela ven. 
V ponev sem vsipala nasekljano čebulo in popražila. Potem sem dodala rumeno papriko in kasneje še paradižnik. Oboje seveda na drobno narezano. Solila sem in popražila.
V omako sem dodala popečene zrezke in počasi še dušila en cajt. Odlično.

POLENTA
Za prilogo sem tokrat pripravila polento, da ni vedno samo krompir. Zelo je pasala zraven k omaki. Skuhala pa sem po navodilih. 

RDEČA PESA
Malo sem se že navolila zelene solate, pa sem raje kupila rdečo peso. Paše tu pa tam.

Ni komentarjev:

Objavite komentar