Preprosto kosilo:
- juha z jajčko
- piščančji zrezki
- ajdova kaša na čebuli
- bučke s smetano
- solata
JUHA Z JAJČKO
S kurje kosti in kože sem skuhala eno fino juhico. Seveda z jušno zelenjavo, da je potem neki dober okus. Nekaj jušne osnove sem porabila za kašo, nekaj pa za omako.
Juho sem precedila in jo zasipala z razžvrkljano jajčko. Nisem pustila vreti, tako da je jajca samo zakrknila. Tak mi je všeč.
PIŠČANČJI ZREZKI
Zrezke sem potolkla. Ponavadi jih pokrijem s plastično folijo, da se mi tolkač (al kak se temu prav reče) ne umaže.
Meso sem posolila in popekla v ponvi. Čisto na izi.
AJDOVA KAŠA NA ČEBULI
V jušni osnovi sem skuhala ajdovo kašo. V ponvi, v kateri sem prej popekla meso, sem popražila na drobno nasekljano čebulo. Dodala sem kuhano kašo in še malo popražila. Mnjami.
BUČKA S SMETANO
Bučko sem obelila in narezala na tanke kolobarje. V ponvi sem jo na olivnem olju popražila. Začinila sem s soljo, nasekljanim peteršiljem in strtim česnom.
Proti koncu sem dodala kislo smetano zmešano z jušno osnovo in malenkost gustina. Na koncu smo šli bolj pozno jest, pa je omaka čisto gosta postala. Okus pa je bil vredu.
SOLATA
Zelena solata (tokrat kupljena) s krompirjem. Itak.
Ni komentarjev:
Objavite komentar