petek

Jedilnik, 26. 12. 2014

Praznično kosilo:
  • juha z rezanci
  • pohani piščančji zrezek
  • polenta
  • čebulni obroči
  • francoska solata
POHANI PIŠČANČJI ZREZEK & ČEBULNI OBROČI
Pol prsi sem narezala na tri zrezke in jih kar z nožem malo potolkla ter solila. Spanirala sem jih v moki, jajcu in drobtinah. Cvrla pa sem jih v mešanici masti in olja. Hitro in preprosto.
Ker mi je ostalo nekaj jajce in še od zadnjič pol čebule, sem čebulo narezala na debelejše trakove in jo solila. Prav tako sem jo spanirala v moki, jajcu in drobtinah (ni bilo ravno toliko kot pri mesu) in na hitro ocvrla. Fajn sladkasto. 

POLENTA
Skuhala sem jo, ker je hitro perajt, pa še za krompir mi danes ni bilo. Kot vedno sem dala kuhat instant polento, ki ne rabi veliko dela.

FRANCOSKA SOLATA
V duhu teh praznikov se mi je zluštala francoska in danes je verjetno zadnja možnost, da sem si jo lahko pripravila. 
Skuhal sem zamrznjeno in narezano mešanico graha in korenčka ter odcedila, da se je ohladilo. Zraven tega sem dodala še tri trdo kuhana jajca in nekaj kislih kumar. Nato sem začinila (sol, poper, kis od kumar in majoneza), premešala in dala še v hladilnik, da je bila hladna. Mnjami.

3 komentarji:

  1. Francoska...aber naturlich. Das muss sein!
    Ste jo že kdaj delali z doma pripravljeno majonezo? Priporočam!!! Sploh ker se naredi iz TOP kvalitetnega olja in še eksperimentira se lahko. Recimo bučna,oljčna,arašidova itd majoneza. Odvisno od olja.
    Mi smo jo za božič pripravili in še jo bomo. Za novo leto namreč.
    Njam.

    Vse dobro v novem letu in da bo šlo tako dalje,kot je šlo do sedaj!
    objem!

    OdgovoriIzbriši
  2. super kosilo, samo jaz bi spustila polento, ker ne paše k pohanemu mesu. Francoska solata in zraven kruh....mmmm....več kot dobro.

    OdgovoriIzbriši
  3. čakam kako novo idejo :P

    OdgovoriIzbriši