ponedeljek

Jedilnik, 15. 12. 2014

Slastno kosilo:
  • juha z jajčko
  • mesni polpeti
  • kremna špinača in blitva
  • pire krompir
MESNI POLPETI
Mešano mleto meso sem začinla (sol, poper, majaron), dodala ovsene kosmiče, eno jajce, popražen lük in nasekljan peteršilj. Maso sem oblikovala v polpete in jih v vroči ponvi popekla z obeh strani. Edino kosmiče bi morala prej malo namočiti, so bili še kar trdi.

KREMNA ŠPINAČA IN BLITVA
Liste blitve (tiste ta trše kocene sem stran dala) sem na hitro pokuhala v slani vodi in jih dala na desko za rezanje. Na drobno sem jo nasekljala.
V loncu sem na maslu popražila žličko masla in vanj vsipala nasekljano blitvo in zmrznjeno špinačo (kupljeno). Dodala sem strt česen, muškatni orešček in zalila z jušno osnovo. Počasi sem kuhala, občasno premešala in zalila z malo juhe, ko je zmanjkalo tekočine. 
Čez kakšnih deset minut, mogoče tudi petnajst, sem izklopila štedilnik in v kuhano špinačo/blitvo dodala mleko in kislo smetano. Potem sem pustila stati, da se je vse fajn prepojilo. 
Zelo dobro mi je uspelo, moram pa rečti, da mi je ta mešanica veliko boljša kot samo špinača.

PIRE KROMPIR
Naredla sem pire po osnovnem receptu. Pač res dobra kombinacija s špinačo.

1 komentar: