sreda

Jedilnik, 22. 10. 2014

Okusno kosilo:
  • juha
  • pečene perutničke
  • fižol s kislo smetano
  • solata
JUHA
Kuhat sem dala kost od piščančjih prsi, zraven pa jušno zelenjavo in začimbe. Precejeno juho sem zasipala z rezanci.

PEČENE PERUTNIČKE
Za perutničke sem pripravila marinado (kečap, zenf, sojina omaka, med, strt česen in olivno olje). S tem sem jih dobro premazala in dala pečt za približno tričetrt ure. Marinada se je sicer kar zapekla, ampak perutničke pa so bile zelo slastne.

VRHJOVA KAŽOLA
Svež stročji fižol (mi ga je mama dala) in na kose narezan krompir sem skupaj skuhala v slani vodi. Potem sem odcedila. V ponvi sem popražila zaseko, vanjo na drobno narezala šalotko, da se je tudi popražila. Čisto na koncu sem notri vmešala še kislo smetano in takoj s tem prelila kuhano zelenjavo. Previdno sem premešala in servirala. Odlično.

SOLATA
Zelena solata.

1 komentar:

  1. Ufff, uff. Nedvomno dobro, ampak pazite se zažganih zadev. Rajsi pol odstraniš kožo (jaz jo že samo po sebi). Se vedno bo ostal okus in prepletenost arom...

    OdgovoriIzbriši