torek

Jedilnik, 7. 10. 2014

Tokrat:
  • juha
  • naravni sv. zrezki
  • pohani melancani
  • solata
  • jabolčna pogača
JUHA
Itak.

NARAVNI SV. ZREZKI
Kupla sem sv. stegno (en kos) in z njega narezala manjše zrezke, ki sem jih potolkla in solila. V ponvi sem jih popekla na segretem olju. Nato sem jih začela podlivati z vodo in dušiti. Na koncu sem omako malenkost zgostila z gustinom.

POHANI MELANCANI
En melancan sem umila in kar z lupino vred narezala na kolobarje. Le-te sem solila in pustila en čas, da so spustili vodo. Nato sem jih popivnala in spanirala (moka, jajce z mlekom in drobtine) ter ocvrla v olju. Dala sem jih na papirno brisačo, da je malo vpilo maščobo in nato na toplo. Mnjami.

SOLATA
Mlada zelena solata.

JABOLČNA POGAČA OZ. ZAVITEK
Nad testom sem že zdavnaj obupala in raje kupim kar listnato testo, ker mi je tako dosti bolj enostavno. Kupla sem zmrznjeno in odtalila kar oba kosa, da smo se lahko pogače tudi fajn najedli.
Za nadev sem obelila in naribala pet velikih jabolk. Dodala sem košček masla, en vanilinov sladkor, dve žlici navadnega sladkorja in cimet ter malo popražila. Ker se je spustilo veliko vode, sem le-to odlila. Potem sem jabolkam vmešala še žlico drobtin (da popivnajo še preostalo vodo) in žličko kisle smetane.
Testo sem razvaljala in tri četrtine namazala z nadevom. Zgornji rob sem narahlo namazala z oljem. Potem sem zvila in dala na pekač. Eno jajce sem skupaj s kislo smetano razžvrkljala in prelila po pogači. Pekla sem dobre pol ure na 180 stopinj. Odlična je.


3 komentarji: