Ko nimate ideje kaj skuhati, lahko pokukate v moj lonec. Objavljam kosila s kratkim opisom priprave. Ne pišem količin in ne uporabljam pravilne slovenščine. Ampak kosila so preverjeno dobra. :)
četrtek
Jedilnik, 9. 10. 2014
Preprosto kosilo:
juha
popečen piščančji zrezek
pire krompir
bučka v omaki
solata
POPEČEN PIŠČANČJI ZREZEK
Pol prsi sem prerezala na pol, da sem dobila dva zrezka, ki sem ju kar z nožem malo potolkla in solila. V ponvi sem na segretem sezamovem olju popekla zrezka z obeh strani. Mnjami.
PIRE KROMPIR
Krompir sem skuhala v slani vodi in ga zmučkala. Dodala sem mleko in maslo. Naredla pa sem ga predvsem zato, ker ga naš mali obožuje.
BUČKA V OMAKI
Pol bučke sem dobro umila in jo naribala. V ponvi sem na olivnem olju popražila šalotko, dodala strt česen in naribano bučko. Solila sem in dušila en čas. Občasno sem premešala. Na koncu sem zmešala oz. zgostila z mlekom in Gustinom. Končni izid mi je sicer izgledal malo čuden, je pa bila okusna bučka.
Ni komentarjev:
Objavite komentar