sreda

Jedilnik, 15. 10. 2014

Spet nekaj slastnega:
  • juha
  • kuhana prekajena rebra
  • ohrovtovi polpeti
  • krompirjeva solata
KUHANA REBRA
Od včeraj so mi ostala rebra; nekaj mesa sem namreč porabila za včerajšnjo enolončnico, rebra pa sem danes samo skuhala, da sva jih pojedla. Da se mi to ne mota po hladilniku.

OHROVTOVI POLPETI
Tudi pol ohrovta mi je včeraj ostalo in sem ga hotela porabiti, da se mi ne bi valjal po hladilniku. Malo sem pobrskala po netu in našla recept za to slastno jed.
Ohrovt sem najprej narezala na rezine in ga pokuhala v slani vodi. Potem sem ga odcedila in še malo z roko stisnila, da je voda šla ven. V ponvi sem popekla narezano čebulo in slanino. Polovičko žemljice pa sem namočla v mleku.
V skledi sem zmešala ohrovt, žemljico, čebulo, slanino, sol in polovičko razžvrkljanega jajca. Oblikovala sem polpete, jih povaljala v drobtinah (drugače se mi niso skupaj držali) in popekla v ponvi z obeh strani. Odlično. Meni so bili fantastično dobri. Priporočam.

KROMPIRJEVA SOLATA
Zdaj je že dolgo nismo jedli, pa zelene solate sem se malo navolila, pa še h kuhanim rebrom paše bolj krompirjeva solata.
Celi krompir sem skuhala, potem pa ga malo pustila, da se je malenkost shladil. Obelila sem ga in narezala na rezine. Dodala sem narezano šalotko, bučno olje, kis, sol, poper in vodo ter zmešala. Mnjami.

1 komentar:

  1. Joj kako slinem cedim zdajle....slastno izgleda, verjamem da je tudi bilo.
    lp, pika

    OdgovoriIzbriši