sreda

Jedilnik, 9. 7. 2014

Tokrat:
  • goveja juha
  • pečen losos
  • pečen krompir
  • kumarična solata
  • stročji fižol v solati
GOVEJA JUHA
Spet sem dala kuhat govejo kost, da je nastala ena dobra juha. Danes sem jo zasipala z rezanci. Tudi za jutri mi je nekaj ostalo.

PEČEN LOSOS
Lososu sem odstranila kožo, ga solila, potrosila s peteršiljem in prelila z olivnim oljem. Dala sem pečt za približno pol ure na 200 stopinj.

PEČEN KROMPIR
Včeraj sem pobrala oz. skopala ves krompir na vrtu. Poškodovanega sem danes pripravila, da mi ne bi začel gniti. Zraven sem dala pečt nekaj čebule, nekaj korenčka; začinila pa sem s soljo, peteršiljem in olivnim oljem. Pekla pa sem ga kar zraven lososa, samo dlje časa.


SOLATA
Pripravila sem dve solati, oboje z domačo zelenjavo. Obelila sem eno kumarico; je bila kar velika, zato sem odstranila tudi semena. Kumaro sem naribala in začinila (česen, sol, poper, bučno olje, kis, voda) in premešala.
Stročji fižol sem umila in natrgala na manjše dele. Le-te sem skuhala v slani vodi in jih odcedila. Ko je bil hladen fižol, sem ga zmešala oz. začinila enako kot kumaro.
Oboje je bilo odlično.

2 komentarja:

  1. Joooj kako ti zavidam domač stročji fižol...ne morem dočakati, da tudi pri nas zraste :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, jaz sem tudi komaj čakala. Sicer ga ni veliko, a za nas je dovolj.

      Izbriši