petek

Jedilnik, 25. 7. 2014

Nekaj novega:
  • juha
  • pečene puranje perutnice
  • dušen stročji fižol z gobami
  • solata
JUHA
Jušno osnovo sem imela v rezervi, v njej sem samo skuhala korenček. Zasipala pa sem z domačimi rezanci.

PEČENE PURANJE PERUTNICE
Perutnice, ki so velike kot piščančje bedre, sem spekla v pečici. Najprej sem jih seveda začinila, s soljo, rožmarinom in olivnim oljem. Pekla sem dobre tričetrt ure na 200 stopinjah. Spekla sem nam tri perutnice, pa smo komaj vse pojedli. Ogromno mesa je gor.

DUŠEN STROČJI FIŽOL Z GOBAMI
Za stročji fižol sem našla tale recept in sem ga danes sprobala. Fižol sem najprej očistila, natrgala na manjše dele in skuhala v slani vodi. Nato sem ga odcedila.
Šampinjone sem očistila in narezala na lističe. V ponvi sem na olju in maslu popekla narezane šampinjone. Začinila sem jih s soljo in poporom. Predala sem jih na krožnik.
V taisti ponvi sem spet na olju in maslu malo popražila kuhani fižol, ki sem ga prav tako začinila s soljo in poprom. Tudi tega sem vsipala h gobicam. Na koncu sem popražila še malo domačega pora. Fižol in šampinjone sem vsipala nazaj v ponev, začinila še z limoninim sokom in postregla.
Super je bilo, samo malo preveč limoninega soka sem stisnila not, pa je preveč okus prevladoval.

SOLATA
Mehka, rjavo-rdeča berivka z mojega vrta. Skoraj mi je že v cvet pobegnila, pa ji nisem dovolila. ;)

2 komentarja:

  1. Mmmmmmm...obožujem stročji fižol, v vseh variantah, še posebno kot prikuho s korenčkom, zraven pa krompir!
    Odlično kosilo ste imeli!
    Lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ta varianta je bila tudi zelo dobra, poskusi. Tvoja se tudi dobro sliši oz. bere.

      Izbriši