sreda

Jedilnik, 23. 7. 2014

Danes:
  • juha
  • meso
  • riž
  • kumarična omaka
  • solata
JUHA
Tokrat sem kupila sv. kosti za juho, da sem nam skuhala eno fino župco. Zasipala pa sem z domačimi rezanci. Mnjami.

MESO
Danes sem pripravila tak en mix mesa, in sicer en file pišč. prsi sem popekla na sezamovem olju. Polovico kr. klobase sem skuhala in razdelila na tri dele (mali jo ima zelo rad). Jaz pa sem še obe kosti zraven obrala.

RIŽ
Skuhala sem navadni riž, na koncu sem v njega vmešala malo masla. Kakšno razliko naredi maslo. 

KUMARIČNA OMAKA
Dve kumarici sem najprej obelila, potem pa naribala, solila in malo okisala. To sem en čas pustila na cedilu, da se je tekočina iztekla. Potem sem jih še ožela.
V loncu sem na olju najprej popražila žličko moke, dodala sem nasekljano čebulo in še malo popražila. Dodala sem ožete kumare in zalila z jušno osnovo. Dodatno sem še začinila s poprom, mleto papriko in strtim česnom. Nekaj časa sem jih kuhala, na koncu pa sem not vmešala še žličko kisle smetane. Mnjami.

SOLATA
Stročji fižol v solati. Sicer je par strokov že bolj starih vmes bilo, se vidi da me teden dni ni bilo doma, da bi sproti trgala fižol. A je pa dober.

1 komentar: