nedelja

Jedilnik, 1. 6. 2014

Nedeljsko kosilo:
  • goveja juha
  • pohani šnicli
  • pečen krompir
  • grahova omaka
  • rdeča pesa
GOVEJA JUHA
Skuhala sem ta pravo juho, sicer ne mesno, ampak kostno. Dodala sem veliko korenčka, pora, peteršilja in ostalih začimb. Kuhano sem precedila, dodali pa smo si zlate kroglice not.

POHANI ŠNICLI
Kupla sem sv. ribico oz. zrezke, ki sem jih doma fajn potolkla. Začinla sem s soljo in poprom. Potem pa sem meso spanirala, najprej moka, potem jajce z mlekom in na koncu še drobtine z nasekljanim peteršiljem. 
Meso sem ocvrla v vročem olju in ga na koncu dala na papirnato brisačo, da se je malo mast vpila. Odlični so bili.

PEČEN KROMPIR
Domač mlad krompir sem najprej umila, potem pa narezala na kose in ga dobro osušila. Vsipala sem na pekač in začinila (sol, peteršilj, por in zaseka). Dala sem pečt. Odlično.

GRAHOVA OMAKA
Še malo zelenjavice sem pripravila zraven. Na maslu sem popražila por, dodala grah s pločevinke in zalila z malenkost vode. Malo se je pokuhala, začinila pa sem s soljo in peteršiljem. Proti koncu sem dodala malenkost Gustina, čisto na koncu pa še kislo smetano. Mnjami.

RDEČA PESA
Da smo te pojedli vse do konca. Sicer pa je zelo dobra - bila. 

2 komentarja:

  1. Pohanje vsake toliko časa prav zapaše, pa naj eni rečejo kar hočejo , a ne? :)

    OdgovoriIzbriši