sreda

Jedilnik, 25. 6. 2014

Na praznik:
  • juha
  • lazanja
  • zelena solata
JUHA
Ni se mi dalo kuhati juhe, te pa sem se odločla za juho z vrečke. Kupila sem govejo juho z mesnimi cmočki. No ja, sem že dosti boljšo juho jedla.

LAZANJA
Pripravila sem mesno-zelenjavno lazanjo. Zelenjava, ki sem jo uporabila, je večinoma z domačega vrta (grah, korenček, bučka, čebula, peteršilj) in kupljena (melancana). 
Najprej sem popražila čebulo, dodala sem na kose narezan korenček in grah. V ponev sem dodala še mleto meso in začinila (sol, poper, suh čili, nasekljan peteršilj). Malo sem popražila, zatem pa sem dodala še narezano bučko in melancano.
Pelate sem narezala na kose in vse vmešala v omako. Malo sem še popražila, nato pa sem začela pripravljati lazanjo.
Liste za lazanjo (na žalost kupljene) sem izdatno premazala z mešanico kisle smetane in gorčice. Naredila sem plasti (testo, omaka, testo, omaka,...) in vse skupaj dala pečt (20 min). Ko je bilo pečeno, sem dala gor še nariban sir in pustila v topli pečici. Odlično.
Zraven pa smo jedli zeleno solato.

Ni komentarjev:

Objavite komentar