ponedeljek

Jedilnik, 7. 4. 2014

Danes:
  • sladko zelje in meso
SLADKO ZELJE
Še vedno imam oz. sem imela meso od sobote, smo ga končno danes pojedli do konca. Zraven sem pa naredila sladko zelje.
Eno malo glavo mladega zelja sem narezala na malo večje rezine in jih dala v pisker. Dva krompirja sem obelila, narezala na kocke in dala tudi v pisker. Zalila sem z vodo, začinila s soljo, poprom, lovorjevim listom in česnom ter dala kuhat. Ko je bilo kuhano, sem odstranila lovor in česen ter naredila podmet. V ponvi sem spražla zaseko, dodala malo Gustina in mleto rdečo papriko ter popraženo vlila k mešanici zelja in krompirja. Pa še malo sem pokuhala. Aja, mešanico sem predtem pretlačla. Super je bilo.


5 komentarjev:

  1. Mmmm, tole zelje je res slastno :) ! Jaz ga tudi približno tako pripravim ! Mož kar brunda zraven kadar to jeva! ;)) !
    Lp, Daisy

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moj je najprej bil skeptičen, a je na koncu zadovoljno vse pojedel.

      Izbriši
  2. Samo eno vprašanje imam. Opazila sem, da veliko uporabljaš Gustin namesto moke za zgoščevanje, prežganje, pa me zanima razlog.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zdaj že en čas raje uporabljam Gustin, ker se meni osebno zdi jed z njim veliko bolj okusna kot z moko. Poskusi enkrat.

      Izbriši
    2. Hvala, vsekakor bom poskusila. Saj za podmet ga jaz tudi kdaj uporabim, ampak prežganja pa z njim še nisem delala.

      Izbriši