ponedeljek

Jedilnik, 28. 4. 2014

Danes:
  • juha
  • pečeno meso
  • polenta
  • popečene bučke
  • solata
JUHA
Spet sem skuhala svinjsko juho. Kost sva z malim obrala še preden smo šli h kosilu. Mmm, je bilo okusno meso. Pa kar zlate kroglice smo si spet notri vsipali.

PEČENO MESO
Včeraj smo imeli družinsko kosilo pri mojih starših in ker je nekaj mesa ostalo, sem si vzela štiri kose pečenih sv. reber. Dala sem jih v ogreto pečico, da so bile fajn tople. 

POLENTA
Polento sem skuhala po navodilu in jo potem presipala na alu folijo in zavila. Hotela sem naredit rolo, a mi glih ni uspelo. Žal pa nimam nobene take posode, da bi jo uporabila za ta namen. Ko se je polenta strdila, pa sem jo samo narezala.
En velik kos pa nam je spet ostal in sva z malim to pojedla za večerjo. Polento sem najprej narezala na rezine, ki sem jih popekla na olivnem olju. Potem sem jih dala na krožnik in v ponev vsipala nasekljano šalotko, da se je popražila. Čez čas sem dodala še eno tunino s konzerve in na hitro popražila. Za na konec pa še kečap in spet sem še malo popražila. Z dobljeno omako sem prelila polento in moram rečt, da je bila res slastna kombinacija. Mali je s takim veseljem jedel, da sem mu komaj uspela zraven davati ;) Mojemu, ki ni ljubitelj polente, pa sem makarone skuhala, da se je tudi on lahko navečerjal po napornem delovnem dnevu. 

POPEČENE BUČKE
Pol bučke sem narezala na kocke in jih v ponvi na olivnem olju popekla. Začinila sem jih s soljo in origanom. Skupaj sem zmešala malo kisle smetane, malo mleka in malo Gustina ter s tem prelila bučke in še malo popražila.

SOLATA
Domača rukola, ki so jo imeli v delu polži, zraven pa še malo zimske solate in prvi dve redkvici.   

Ni komentarjev:

Objavite komentar