sreda

Mesni polpeti, jajčne krpice in kumarična omaka

Pa je pol leta že za nami:
  • mesni polpeti
  • jajčne krpice
  • kumarična omaka
  • solata
  • sladica
MESNI POLPETI
Mletemu mesu sem dodala nasekljan peteršilj in čebulo, sol, poper, majaron, jajce in malo drobtin. Dobro sem premešala in oblikovala polpete, ki sem jih popekla v ponvi. Enostavno in hitro in okusno.

JAJČNE KRPICE
Testenine so se mi zluštale, te pa sem kar krpice skuhala. Da ni vedno eno in isto. Prehitro sem jih skuhala, pa so en cajt stale, pa saj sem si jih (vsaj jaz) z omako premešala.

KUMARIČNA OMAKA
Polovico kumarice (tiste ogromne od včeraj) sem obelila, odstranila koščice in naribala. Solila sem in dodala še malo kisa.
V loncu sem na olju popražila čebulo, dodala žličko moke in ožete kumarice. Premešala sem in zalila z vodo. Dodala sem še strt česen, poper in paradižnikovo mezgo ter kuhala. Večkrat sem premešala, drugače bi se mi zaradi moke, vse prijelo na pisker.

SOLATA
Zelena solata brez česna. Zdaj še jo moj sin je.

MAFINI
Spet sem se spravla mafinov delat, ker so mi bili zadnjič tak dobri. Pa spet sem jih delala po tem receptu, samo da sem tokrat drugačno sadje dala not.
Doma imamo namreč zrele višnje in hruške, pa sem se odločila malo to porabit. Višnje sem umila in jim odstranila koščice. Ker so spustile sok, sem ga odlila. Hruške sem prav tako očistila in obelila ter jih na drobno naribala. Tudi tu sem sok odlila (lahko bi še malo več) ter dodala še naribano čokolado (navadna Milka).
Maso sem pripravila po receptu, nato pa polovico mase vsipala k pripravljenim višnjam, drugo polovico pa k hruškam s čokolado. Dobro sem premešala ter vsako posebej nadevala v pripravljene modelčke oz. pekač.
Pekla sem dobrih 25 min, pa še potem pustila več kot pet minutk v pečici. Odlični so; smo jih polovico že pojedli.

3 komentarji:

  1. Ne zgledajo ravno kot mafini.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sem priložila še eno sliko, na kateri se to malo lepše vidi.
      Sem pa dobila veliko mase in sem morala do roba in še čez napolniti modelče, da sem vse spravila not. Zaradi tega so zelo narasli, kot je mogoče razvidno iz slike.

      Izbriši
  2. pri meni je taka jed klasika, polpeti, kumare v omaki, le da namesto testenin naredim pire krompir...pa brez solate. Mmmmm

    Lp, Pika

    OdgovoriIzbriši