sobota

Jedilnik, 25. 7. 2015

Obilno kosilo:
  • zelenjavna juha
  • stefani pečenka
  • pečen krompir
  • blitva s česnom
  • zelena solata in tzatziki
JUHA & STEFANI PEČENKA
Oboje je tašča pripravila, tak da glih ne morem vsega napisati. V juhi je bilo veliko zelenjave (brokoli, cvetača, korenček, grah, krompir) in je bila zelo okusna.
Pečenka je bila s trdo kuhanim jajcem pripravljena, tako kot se za to pečenko tudi spodobi. Nekaj je še ostalo za večerjo.

PEČEN KROMPIR
Domači kifelčar sem pripravila. Že spet sem se namatrala, da sem ga očistila in pripravila za pečenje. Začinila sem ga s soljo, peteršiljem, šalotko in olje ter ga spekla v pečici. Naredla pa sem ga dosti preveč. Ne vem, kaj sem razmišljala.

BLITVA S ČESNOM
Porezala sem vso blitvo in jo dobro umila (tudi to mi je vzelo dosti časa) in jo narezala na manjše kose. V slani vodi sem jo pokuhala in odcedila.
V loncu sem na olivnem olju na hitro popražila strt česen, dodala odcejeno blitvo in še malo podušila. 

ZELENA SOLATA IN TZATZIKI
Imamo dosti kumar in sem dve (res so ogromne) obelila, odstranila koščice in naribala. Solila sem in pustila, da so spustile vodo. Zmešala sem en grški jogurt, malo soli, strt česen in olivno olje. Dodala sem ožete kumare, premešala in pustila v hladilniku nekaj časa, da se je vse skupaj fajn ohladlo.

Imela sem še nekaj natrebljene zelene solate od včeraj, zato sem jo pripravila. 

1 komentar:

  1. oprosti, ampak takoj vidim kadar je kaj napravila tašča, lepo na izgled....

    OdgovoriIzbriši